Friday, June 8, 2012

Turistid Londonis.

Neljapäev-
Ärkasime vara, Kaarin kobis tööle ja meie jäime siia lebotama.

Plaanisime lõuna ajal Camden Towni minna aga ilmal olid meie jaoks hoopis teised plaanid. Nimelt oli siin megatorm, kerge äike ja paduvihm.
Nii me siis terve päeva vedelesime nelja seina vahel, päeva pärliks oli meie meisterroog Pasta Bolognese, mis tuli ka kuidagi kahtlaselt rasvane.

Õhtuks aga jäi torm järele ja kuna me olime suht hulluks läinud tühja passimisest, otsutasime sammud seada Golders Hilli parki. Tee sinna oli lihtne, muidgui kõnni aga otse mäest üles kuniks park vastu vaatab.
Teeääres olid järjest siuksed minilossid ja hoovides võis näha aind mersusid, lexuseid ja ferrarisid. Kaarin juba varemgi mainis, et siin rajoonis on inimesed heal järjel..

Parki jõudsime siis avastasime, et siin lausa miniloomaaed :D Uudistasime siis igast vahvaid loomi nagu leemureid, eesleid, koprahamstri ristsugutisi, kitsi, sipelgasiile ja erinevaid linde.
Olime oma poolteist tundi seal ringi tuianud kui otsustasime, et peaks kodu poole liikuma.
Mina, meister orienteeruja, haarasin kohe ohjad oma kätte ja suunasin meid nö otse teele, mis minu loogika järgi pidi meid viima mööda pargi äärt sinnani, kust me parki sisenesime.
Kõndisime ja kõndisime, ei paistnud nagu kuidagi õiget tänavat tulevat. Mina muidgui raidusin, et eii, see ikka peab olema õige tee. Lõpuks Janal viskas siibrisse ja ütles, et me jumala valesti. Küsis isegi mingi mehe käest teed, et kus Green Hill park on.. meil oli isegi pargi nimi valesti meeles.
Ekslesime nii oma tund aega kuniks lõpuks saime tuttavale teele.

Reede-
Äratus oli meil 8.10. Eesmärgiks oli 10 linna poole liikuda.. Reaalselt liikusime alles 12 ajal.. täpsustuseks, et ma siin koos kahe uimerdajaga, kord on üks aeglasem kui teine.

Tuju polnud mul hommikul kõige parem kuna siin ilm nii külm ja vihmane. No muidu poleks sellest hullu, kui vaid oleks mida selga panna! Ma tark tulin siia aind lühikeste riietega, kõige soojem kaasas olev riietusese on teksapüksid.. siin kuluksid aga talvepüksid ära. Õnneks Kaarin oli hästi tore, et küsis ühe majakaaslase käest endale ja mulle kampsunid selga.. natukenegi sooja. Muidugi saadud kampsun oli megasuur ja jäi mulje nagu oleksin teist aastat rase :D Aga sellegipoolest olin natukene õnnelikum, soojus teeb ikka meele rõõmsaks. Vähemalt Londonis.

Esmalt siis vudisime metroojaama. Sealt ostsime päevapiletid, hinnaga 7,70 naela, aga arvestades kui megapalju me ringi trippisime, oli see päeva ost :D

Metrood siin nii naljakad. Hull süsteem siia ikka väljamõeldud, inimesed muidgui vuravad igas suunas.. mina olin küll jumala segaduses, et kust kuhu.. küll jälle eskalaatoritega üles, siis hoopis alla, siis jälle metroo peale, mingid jubiline lined ja mis kõik veel siin maa all. Huhh.. see selleks.

Üks hetk siis kõnnime  trepist üles tänavale, kui juba Kaarin hõiskab, et Näed, siin Big Ben ongi.. Ma siis tõstsin pea üles ja wopppaaa.. täies hiilguses ta seal oligi. Ikka megasuur ehitis. Järgnes väike photoshoot kellaga.. enamus pilte jumala metsas, tuul oli nii mega, et nägu on kõige vähem näha, piltidel võimutseb juuksepahmakas.

Üldse me rahmeldasime nii paljudes kohtades, et ei mäletagi mis järjekorras trippisime. Läbi sai käidud igastahes London Bridge, Trafalgar Square, Buckingham palace jnejne. Enamus kohti olin näinud vanadest headest inkaõpikutest D:

Lahe oli üks hetk kui London bridge peal olime. Järsku siis Jana küsib, et kas tal midagi silmas v.. heidan siis pilgu peale ja vaatan, et Janal terve nägu märg :D Mõistatuseks jäi, et kust see vedelik hetkega ta näkku tekkis.. Silmas polnd tal aga midagi.

Vahepeal tegime väikse powerboosti mäkis, kiirelt juustukas sisse ja edasi kõndima.

Lõpetasime oma ekskursiooni Oxford streetil, mis oli see kõige huvitavam kant Londonis. Mega palju erinevaid poode, alustades Forever 21-ga ja lõpetades Primarkiga. Viimases kulutasime ka kõige rohkem aega, sest seal oli kõige suurem riiete ja jalanõude valik ning samuti kõige soodsamad hinnad. Usun, et veetsime seal oma 3 tundi kindlasti. Jana ostis sealt suht hunniku asju, mina mitte eriti. Soetasin aind ühed  nunnud plätad, kaks pakki meigieemaldussalvrätikuid ja neli erinevat küünelakki, koguhinnaks 4,9 naela. Not bad!

Jalad paistes, käed krampis.. seadsime sammud bussikasse. Loksusime selle tüüpilise londoni bussiga ( kahekordne ja punane) 40 minutit koju.

Jõudsime siia 20.00.. ehk siis olime mingi 8 tundi linna peal.

Hetkel olen megaväss, tahaks juba Küprosele, Inglismaad nii väga ei fänna, veel vähem siinset ilma! Aind üks terve päev siin jäänud.. pühapäeva hommikul 7.10 läheb lennuk :)








 Valvurid valvasid nagu kemmerguid seal :D

 Ja vaadake taevast, mega ju.


Plaan oli mul poodides ka pilte teha, sest enamustes oli nii palju lahedaid asju ja ilus sisekujundus. Juba esimeses poes võeti mind rajalt maha, et KEELATUD on poodides pildistada. Yay.. ühe ilusa pildi siiski sain.

2 comments: